Earth Hour

Så var det över, en timme i mörker, och den gamla layouten är tillbaka på Mina Två Ören. skönt då den tillfälliga var otroligt ful. Imorgon kommer vi kunna läsa i aftonbladet om diverse bränder som uppstått under mörkertimman (pga stearinljus), ett stort antal rån som skett landet över och några djupa krönikor, av skribenter som försöker bygga upp en helyllebild av sej själva, om vad detta gör för jorden. Jag tycker i alla fall att sextio minuter utan el gör enormt mycket för vår planet (och oss själva) på många sätt, inte bara sparar vi resurser, familjer kommer samlas och samspråkas, spela spel och leka. Något vi gör allt för sällan i dagens samhälle. Jag är stot över genomförandet av projektet och hoppas på forsatt sammarbete med mina arrangörer även nästa år.


Hur jag kunnat byta layout och lägga upp detta inlägget redan nu? Jag sköt upp min earth hour av oro för alla kriminella organisationer som tänkt utnyttja denna "nattens timma". Jag har mina sextio minuter mellan 04.30-05.30 inatt istället.

Träning FC Hamburg 24/3

Veckans träning i tisdags bringar stort hopp för klubbens alla fans. Miro var tillbaka i målet och i bra form dessutom, Niklas Strand och Kim Johansson tillbaka på backen och nyförvärvet Victor Carlson visade äntligen upp sej. Sjuton spelare var närvarande på träningen, spelet höll mestadels hög klass trots att vissa taktiska åtgärder fortfarande måste göras. Träningens vackraste mål stod Mahmoud för när han först fintade ner målvakten Miro sen sulfintade förbi sista backen och rullade in bollen i öppet mål. Titeln som träningens hetaste får dock gå till en av lagets mer rutinerade spelare; Simon Fransson, som verkar vara tillbaka i storform. Imponerande bollkontroll, skottvilja, intsiativtagande, starkt försvarspel och löpstyrka präglade träningen för Franssons del. Mot slutminuterna av träningen, som varade i två timmar, fick vi även se ynglingen bjuda på en nick, den första i hans karriär. Kanske är inte hoppet om Simon som huvudspelare inte helt borta.
Som tränare är jag mycket nöjd med hela träningen, framförallt att se hur konditionen, vilken vi ofta fallit på innan, blivit allt bättre. Också otroligt kul att se så många komma på träningen, vi får hoppas att det håller i sej. Nästa vecka utökar vi med en extra träning på torsdag för att ta ut laget till helgens turneringen, den första i lagets historia. Ett bra tillfälle att se hur laget ligger till i formen och inte minst viktig matchträning för vissa spelare som tenderar att underprestera i match till skillnad från träningar. Men som sagt, bara possitivt sen tisdagsträningen.

Mer om klubbens framfart kommer nästa vecka.

Uppmuntran i din gråa vardag

Vi (läs: jag) på Mina Två Ören vill hylla den vanliga människan, arbetarklasshjältarna, alkolisterna, de arbetslösa, oss vanliga dödliga och finns det nåt bättre sätt att göra detta än att trycka ner på överklassen, kändisarna och alla som är lite bättre än oss själva?

Mina Två Ören presenterar stolt; Måns Möller!

Känd men får ändå ligga mindre än du!

Pre-Earth Hour

Som ni ser har Mina Två Ören bytt layout till en svart design, men frukta icke, bytet är endast tillfälligt. Ändringen ska visa att jag stöder Earth Hour. På vilket sätt?. För att allt  ska bli svart timman mellan 20.30 och 21.30 den 28:e.
Det gläder mej att se att andra stora företag som b.la Arla hakar på min, förhoppningsvis, blivande trend. Själva Earth Hour-projektet utförs av en organisation direkt under och under ledning av Mina Två Ören.

Don´t forget your own planet! Wear something black to show you support.

(Mina Två Ören uppmanar också andra bloggare att byta till en svart layout för att visa sitt stöd)

Stranger than eternal sunshine: return of the knuckle dragon

Fortsättning på inlägget En försenad men hjälpande hand


Manuset är färdigskrivet och Steven har gjort "lite" ändringar. Filmen, Stranger Than Eternal Sunshine: return of the knuckle dragon, finns snart på en biograf nära dej. Mina Två Ören ger alla en exklusiv förtitt på manuset, färdigediterat och allt. Enjoy!

Öppningscen:
Steven står ensam vid hamnen och väntar på en båt. I sista stund bestämmer sej Steven för att ta en helt annan båt, en båt han inte vet vart den går. Han byter båt, slår ner samtliga sjömän i båtens besättning för att sedan sätta sej på en bänk uppe på soldäck. En bit ifrån honom sitter en kvinna med lila hår, deras ögon möts gång på gång, tillslut bestämmer sej kvinnan för att inleda en konversation med Steven, eller "Jim Ferrel" som han heter i filmen.

Scen 2: Jim (Steven Seagal) sitter i sin bil rusandes längs med motorvägen och med tårar i ögonen. En kurva med dålig sikt och det oundvikliga händer, Jim kolliderar med en mötande lastbil. Ursinnig går han ut ur bilen, sliter ut den feta lastbilschaffisen ur sitt bekväma, svettiga, nersuttna säte och ger honom en rejäl omgång.

Scen 3: Vi är tillbaka på båten, Jim Ferrel och kvinnan, som heter Orange, har lärt känna varandra bättre, kanske är det en annan båtfärd. Plötsligt börjar Steven höra en röst i sitt huvud. "As Steven sat there trying to say something impressive, all he could really think about was the desire to punsh her hard in the face". Vem sa det? ropar steven ut i förtvivlan. Orange, som jobbar som bagare och tillhör det simpla folket har svårt att förstå vad som händer, hon flyttar längre och längre ifrån Jim Ferrel. Tillslut är hon vid trappan som leder ner från soldäck. Rösten i Ferrelshuvud forsätter, "Even though Jim wanted to run after her, run after her and kick her in the face, he watched himself sit firmly on the bench as if he was waiting for something, something to save him from his normal life with all the fighting and kicking. And waited he did but nothing happened...". Jim släpper ifrån sej ett högt vrål "who are you?" skriker han och blickar upp mot himeln. Inget svar. I sin desperation springer Jim efter Orange. Hon är precis påväg in till sin hytt när han får tag på henne. Han andas ansträngt, pulsen är hög och han har svårt att få fram orden. Till slut får han fram ett "I´m not crazy". Samtidigt ser han sej själv dra upp garden, garden han kan så väl sedan boxartiden. Utan att tänka låter Jim två vänsterjabbar träffa Orange i magen och avslutar sedan med en så kallad "uppercut" som får Orange att lyfta från golvet.

Scen 4: Ferrel sitter på knä framför Orange. Rösten är tillbaka, "Jim vet inte varför han slog kvinnan, kvinnan som han alldeles nyss haft en trevlig pratstund med". Rösten ekar i hans huvud, han dunkar det mot väggen. Det blir tyst. Plötsligt minns han, kvinnan var hans flickvän, hur hade han kunnat glömma?. I fickan hittar han ett visitkort från "doktor Alzheimers, hjärnforskare". Men Jim hinner inte tänka mer på det, det är fortfarande tyst. För tyst tänker Jim. Plötsligt kommer två asiater springande i full fart mot honom. Dom vill uppenbarligen slåss. "Om ni gossar ämnar bjuda upp till dans är inte jag den som säger nej". Meningen är som tagen från en cool gammal actionfilm, det är den också. Jim har sett den tusentals gånger. Mr. Ferrel lär männen en läxa dom sent kommer glömma. Plötsligt är alla passagerare på båten asiater och dom vill alla ha hämnd. Minst sagt lojalt folk skrockar Jim och vinkar åt dom att anfalla. Asiaterna anfaller oftast en i taget trots att dom är hundra fler. Ferrel knockar lätt ut allihopa på mindre än fem minuter.

Slutscen: Båten glider in i hamnen. Där väntar asiatiska soldater, ninjor, samurajer och ping pong spelare i tusental. En trettio minuter lång slagsmålscen äger rum. Asiaterna förlorar.  "No wonder they lost the war", Jim tänder en cigg, spottar på ett lik och går långsamt därifån.



Som ni kanske märker lyckades bara ett fåtal fragment av mina ideér komma igenom och få vara med i filmen. Jag medger att det känns lite surt att Steven ändrade så mycket, but hey, he´s the pro, right? Scen två var i alla fall mestadels min, tyvär hör den inte längre ihop med nånting för resten av den storyn blev bortklippt. Jag vill avsluta med att säga några ord om Steven; Jag ångrar bittert att jag försökte hjälpa den lönnfeta fucking poor excusen for an actor och jag kommer aldrig någonsin jobba med Steven igen. Nu har istället jag och Torsten Flink ett svensk filmprojekt, den heter " vi hade iallafall tur med vädret... ännu en gång, 2" och kommer på bio årets andra kvartal.

Drabbade FCH går ut med betryggande nyheter

Förra helgens match såg vi ett sarjat Hamburg. Simon Fransson var bakfull, likaså Johan Aronsson plus en svårartad förkylning. Listan fortsätter och kan göras lång; Kim johansson också bakfull men även skadad, Miro Stefanovich och Niklas Strand bortresta, Andreas Pettersson och Jakob Albertsson kom direkt från tidigare träningsmatch med Lindås, Robert Pavic knäskadad och nyförvärvet Victor Carlson var på kalas. Frågorna har varit många men svaren få. Efter lång väntan talar nu klubbens PR-ansvarig Miro Stefanovich ut. Efter helgens förlust, går klubben äntligen ut med betryggande ord till fansen.

Så här säger Miro enligt dagens upplaga av aftonbladet:
- Jag lovar att FCH kommer göra en mycket bättre insats i framtiden och skador är inget att oroa sej för. Kim Johansson har t.ex. allra redan återhämtat sej från sin axelskada, tack vare lagets läkare, Majvi Henriksson.
Men dom glada beskeden slutar inte där, Miro fortsätter:
- Jag har också nu senaste timmen fått bekräftat att Victor Carlsons kalas har slutat, Simon Franssons bakfylla börjar avta, han spyr inte längre på mornarna. För våra bortresta spelare gäller också bara glada nyheter, Niklas Strand kommer hem nästa vecka och jag själv, Miro Stevanovich, förväntas vara hemma redan på Lördag denna vecka. Andreas och Jakob ser vi inte heller som ett problem då dom fortfarande har bättre kondition än resten av laget även om dom spelat en 90minuters match innan. Robbans knä är också på bättringsväg och beräknas vara färdigläkt tills nästa månad.
Innan Miro lägger på nämner han även att laget har ännu ett stort namn påväg till klubben, han vill dock vänta med att släppa bomben tills allt det byråkratiska är färdigt. Om Miros ord är sanna har vi en fantastisk säsong att se fram emot för nykomlingen FC Hamburg.


Ur Aftonbladet 17 Mars 2009. Skribent: Simon Bank.

FC Hamburg - Bosnien

Så var det dags, clash of the titans, mötet mellan den nystartade klubben FC Hamburg och det mer rutinerade (läs: laget med gammla spelare) Bosnien ägde igår rum i Emmaboda sporthall. FCH ställde upp med en trupp på 13 spelare, däribland finner vi nyförvärvet Robert Pavic, en stor spelare på många sätt. Robert "Robban" Pavic ställer sej dock i målet pga knäskada. Bosnien ställde upp med ca 8 spelare varav en lika gammal som hela Hamburgs lag tillsammans.  Lagkaptenen för Bossnien går över till Hamburgs planhalva och frågar om laget skaffat någon dommare. Svaret är nej och fiaskot är redan ett faktum.

Period 1:
Efter en kort uppvärmning sätts matchen igång. FC Hamburg inleder starkt och tar igenom Andreas Pettersson ledningen med 1-0, "det här kommer bli lekande lätt" hörs från FCHs avbytarbänk, något laget senare kommer att få äta upp.

Period 2:
Bosnien kvitterar och tar ledningen. Samtidigt tar laget mer och mer greppet om matchen.

Period 3:
Denna period inleder Hamburg åter igen starkt och kvitterar. Ljublet på den förvånansvärt befolkade läktarn är stort, men lyckan är kortvarig. Bosnien tar ledningen och tvingar Hamburg att jaga. Hamburg kontrar dock med att direkt göra mål med ett skott från avspark undertecknat Emil Nordgren. Matchen fortskrider och präglas oftast av dålig och inte minst tråkig fotboll. Bosnien lyckas genom sin yngsta spelar Marco ta ledningen med 3-4. I slutet av period 3 kvitterar FCH igen, målet är följden av ett långt hårt kasst i huvudhöjd av, självutnämnde lagkaptenen, Robert Pavic som direkt nickas in av Andreas "Ap" Pettersson.

Period 4:
Bosnien rullar bara minuten in i fjärde perioden in ett enkelt mål medans Hamburgs målvakt Pavico står och pratar med avbytarbänken. Matchen fortskrider utan några större händelser, det konstateras att FCHs spelare rör sej som halshugna hönor i försvarspel. Markering är en bortglömd del av sporten. Publiken börjar lämna läktarn. Bosnien fortsätter att gång på gång enkelt komma igenom FCHs så kallade försvar och tillslut kommer ännu ett mål för bortalaget. Två mål skiljer nu de två lagen åt. Med 6 minuter kvar bestämmer sej Hamburg för att toppa. Strax därpå kommer kviteringsmålet genom ett vackert samspel mellan Simon Fransson, Emil Nordgren, Andreas Pettersson och till sist Jonathan Eng Stensson som nätade. Hamburg fortsätter pressa på men kvitteringen kommer aldrig och tillslut har tidtagaruret nått 15 minuter.

Slutsat:
Mötet slutar 5-6 till Bosniens fördel. Viktor Fransson som brukar skylla förluster på dommaren vet inte vad han ska ta sej till då denna är obefintlig, vattenflaskor flyger i hallen. Till slut lyckas hans lagkamrater lugna ner honom och spelarna tackar varandra för en god match och går mot duschen. Tillägas ska att Robert Pavic i övrigt (trots sin ouppmärksamhet) imponerade i målet och passade även på att stänka dit ett mål för Hamburg. FCHs övriga fyra mål stod Emil Nordgren (1), Jonathan Eng Stensson (1) och Andreas Pettersson (2) för, bossniens mållskyttar vet, och vill, ingen veta. Nu blickar vi istället fram mot Emmabodas egen "El Classico" mellan Biggans Boys och FC Hamburg om 3 veckor.

A day of poverty

Finanskrisen har tillslut nått den lilla gemytliga byn Harebo utanför Långasjö. Idag gjorde den ännu en av traktens innvånare uppmärksam på dess verkan.

0771-22-11-22, Ring..
- Hej och välkommen till telefonbanken, för självbetjäning, tryck 1. För kundtjänst tryck 2, avsluta med fyrkant.
1#
- Skriv personnummer eller företagkod, avsluta med fyrkant.
890103-****#
- Slå in din kod, avsluta med fyrkant.
4****#
- Välj tjänst, avsluta med fyrkant. För information om tjänster tryck 0, avsluta med fyrkant.
10#
- Kontokontroll, välj vilket konto, avsluta med fyrkant.
2#
- Tillgängligt belopp på kontot är, 27 kronor och 16 öre. Välj nytt konto eller ny tjänst, avsluta med fyrkant.
6#
- Tillgängligt belopp på kontot är, 237 kronor och 72 öre. Välj nytt konto eller ny tjänst, avsluta med fyrkant.
Avsluta samtal...

0471-50712. Ring.
- Björn Holts södra timber!
- Hej, Emil Nordgren här, ni har inget extrajobb eller tjänster ute nu?
- Nae, inte vad jag vet
- Vad som hellst
- Tyvär
- Okej, tack ändå.
- De e lugnt, Hej
Avsluta Samtal

0471-Nummer slagit på måfå. Ring.
- Ja hej det är Berit!
- Hej, är du en dam i medelåldern som skulle vilja åtnjuta sällskap och kanske mer av en ung man i sina bästa år, lammkött om ni så vill?
Tystnad..
- Mja, kanske det. Vem är du då?
- Emil Nordgren
Klick! Samtalet avbrutet.

Nytt 0471-nummer slaget på måfå. Ring.
- Ja hallå!
- Ja hej, vem har jag kommit till?
- Thomas Bjuringer
Avsluta Samtal.

Försök att skaffa pengar ges upp, återgår till Scrubs

RSS 2.0