FC Hamburg - Bosnien

Så var det dags, clash of the titans, mötet mellan den nystartade klubben FC Hamburg och det mer rutinerade (läs: laget med gammla spelare) Bosnien ägde igår rum i Emmaboda sporthall. FCH ställde upp med en trupp på 13 spelare, däribland finner vi nyförvärvet Robert Pavic, en stor spelare på många sätt. Robert "Robban" Pavic ställer sej dock i målet pga knäskada. Bosnien ställde upp med ca 8 spelare varav en lika gammal som hela Hamburgs lag tillsammans.  Lagkaptenen för Bossnien går över till Hamburgs planhalva och frågar om laget skaffat någon dommare. Svaret är nej och fiaskot är redan ett faktum.

Period 1:
Efter en kort uppvärmning sätts matchen igång. FC Hamburg inleder starkt och tar igenom Andreas Pettersson ledningen med 1-0, "det här kommer bli lekande lätt" hörs från FCHs avbytarbänk, något laget senare kommer att få äta upp.

Period 2:
Bosnien kvitterar och tar ledningen. Samtidigt tar laget mer och mer greppet om matchen.

Period 3:
Denna period inleder Hamburg åter igen starkt och kvitterar. Ljublet på den förvånansvärt befolkade läktarn är stort, men lyckan är kortvarig. Bosnien tar ledningen och tvingar Hamburg att jaga. Hamburg kontrar dock med att direkt göra mål med ett skott från avspark undertecknat Emil Nordgren. Matchen fortskrider och präglas oftast av dålig och inte minst tråkig fotboll. Bosnien lyckas genom sin yngsta spelar Marco ta ledningen med 3-4. I slutet av period 3 kvitterar FCH igen, målet är följden av ett långt hårt kasst i huvudhöjd av, självutnämnde lagkaptenen, Robert Pavic som direkt nickas in av Andreas "Ap" Pettersson.

Period 4:
Bosnien rullar bara minuten in i fjärde perioden in ett enkelt mål medans Hamburgs målvakt Pavico står och pratar med avbytarbänken. Matchen fortskrider utan några större händelser, det konstateras att FCHs spelare rör sej som halshugna hönor i försvarspel. Markering är en bortglömd del av sporten. Publiken börjar lämna läktarn. Bosnien fortsätter att gång på gång enkelt komma igenom FCHs så kallade försvar och tillslut kommer ännu ett mål för bortalaget. Två mål skiljer nu de två lagen åt. Med 6 minuter kvar bestämmer sej Hamburg för att toppa. Strax därpå kommer kviteringsmålet genom ett vackert samspel mellan Simon Fransson, Emil Nordgren, Andreas Pettersson och till sist Jonathan Eng Stensson som nätade. Hamburg fortsätter pressa på men kvitteringen kommer aldrig och tillslut har tidtagaruret nått 15 minuter.

Slutsat:
Mötet slutar 5-6 till Bosniens fördel. Viktor Fransson som brukar skylla förluster på dommaren vet inte vad han ska ta sej till då denna är obefintlig, vattenflaskor flyger i hallen. Till slut lyckas hans lagkamrater lugna ner honom och spelarna tackar varandra för en god match och går mot duschen. Tillägas ska att Robert Pavic i övrigt (trots sin ouppmärksamhet) imponerade i målet och passade även på att stänka dit ett mål för Hamburg. FCHs övriga fyra mål stod Emil Nordgren (1), Jonathan Eng Stensson (1) och Andreas Pettersson (2) för, bossniens mållskyttar vet, och vill, ingen veta. Nu blickar vi istället fram mot Emmabodas egen "El Classico" mellan Biggans Boys och FC Hamburg om 3 veckor.