Cykelutflykt till öland; Preview

Nu inför midsommar har det varit fullt sjå i Rasmus och Jakobs garage. Där har bakom stängda dörrar hamrats, spikats, skruvats och inte minst funderats. Projektet var inte lätt och tidspressen hård, men pojkarna lyckades ändå. Gedigert arbete, blod, svett (Rasmus, Jakob, Pontus) och tårar (Johan) ligger bakom framgången, även Simon Franssons engagemang har förvånat mansgruppen. För att bygga en tandomcykel för sex man är inget dagsverk, det ska gudarna veta. Sex fulvuxna karlar (fyra egentligen då simonarna inte lyft ett finger) och två heltidsveckors arbete är vad som krävs.
Men nu, två veckor och 20 flak öl senare, står den klar. En festcykel för sex män (och endast män), varje karls våta dröm. Allt stämmer i teorin men hur kommer det egentligen funka i praktiken? Mina Två Ören har inte svaret men spekulerar gärna, här presenteras tre möjliga utvägar för projektet, självklart kan ni satsa pengar på vilket som slår in.

Alternativ 1 (betodds: 2.00):
SMHIs väderprognos slår in och det bjuds på regnskurar och kraftiga vindar. Vissa i gruppen (Simon) vägrar att cykla i detta och åker istället bil. Alternativt ger alla upp och åker bil.

Alternativ 2 (betodds: 4.85):
SMHIs väderprognos spelar ingen roll, alla hoppar upp på cykeln med ett glatt humör. När siste man sätter sej går den sönder. Jakob blir då utsedd till chaufför, innerst inne blir Simon glad.

Alternativ 3 (betodds: 1.40):
Allt stämmer, solen värmer och vinden svalkar. Simon vill sitta längst bak, Johan tvingar honom att sitta i mitten då han inte äns tror att Simon klarar av att styra en cykel. Det skämtas, sjungs i kör och dricks öl. Fram tills Nybro är stämningen god, nu börjar dock Simon slänta efter och minskar på tramtagen. Detta uppmärksammas genast av Johan Aronsson som innerst inne blir ursinnig, men försöker att låtsas road av det och säger till Simon på ett skämtsamt sätt. Simon börjar trampa på igen, i fem minuter. Johan påpekar Simons låga tryck på pedalerna igen, Simon blir tjurig men försöker dölja det. Samma sak upprepas några gånger tills gänget når Ölandsbron. Här vilas det och Johan tar upp diskussionen om Simons trampande. De andra skrattar lite obekvämt då de inte vet om han verkligen menar allvar. Lång diskussion hålls, Simon och Johan närmar sej allt mer fiendeskap. Till slut konstateras det att det här inte funkar, Simon får gå resten av biten.

Annan dobbel i veckan: Kommer Johan och Simon att komma i fight?
Ja: 2.98.   Ja, men bara verbalt: 1.12.   Nej: 4.90.


Nae ni grabbar, ta och lämna cykelutflykterna till pensionärer på gotlandsemester.

Kommentarer
Postat av: Handy Sense

Snyggt.

2009-07-01 @ 15:52:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0