Futsalturnering, kalmar 5/4

FC Hamburgs första turnering någonsin. Laget var åter igen drabbat av frånvaro pga olika anledningar. Victor Carlson och Robban Pavic är på träningsläger med emmaboda, Jonathan Eng Stensson hade födelsedagskalas och Adam "hivmannen" Henriksson var och kollade på medans hans kära HV71 blev, som aftonbladet uttryckte det; lätt besegrade av Färjestad. Målvakten Miro Stefanovich kunde inte heller delta då han inte får ha linser den kommande veckan innan sin laseroperation. Glasögonen var heller inget alternativ då han själv beskriver sitt utseende iklädd glasögon med orden "ful" och "otroligt". Men beslutet togs redan tidigt att han inte hade fått stå även om glasögonen hade varit på, då resten av laget inte vill skämma ut sej och håller med om att Miro ser minst sagt löjlig ut i glas.

Laget som kunde delta och deltog var följande: David "Flåsan" Flå (MV), Niklas "Salle" Strand, Simon "Frallan" Fransson, Kim "Viking" Johansson och Viktor "Vicky" Fransson backar. Fredrik "Freddan" Björklund, Andreas "AP" Pettersson, John "bara John" Karlsson och jag "mej" själv som forwards.

Första matchen:
Hamburg möter turneringens sämsta lag. Emil Nordgren (jag kommer referera till mej i tredjeperson i fortsättningen av inlägget) bryter igenom och lägger bollen lätt förbi målvakten och är påväg att höja näven i glädje. Bollen tar insidan av stolpen och studsar ut igen, inget mål. Istället inleder Kim Johansson Hamburgs målskytte med en riktig stänkare som gör målvakten chanslös. Ställning: 0-1underläge för FCH (ja, underläge!. Kim gjorde självmål). Matchen flyter på och vi spelar stundtals bra och har många chanser men istället blir det tillslut motståndarlaget som på något sätt utökar ledningen med ett mål. Nu spelar Hamburg inte bra, inte heller så dåligt, men skamligt mediokert mot ett sämre lag. Med bara sekunderna kvar får FCH ett tröstmål genom Viktor Franssons sträckta vrist på volley. Dock för sent och förlusten är ett faktum.

Andra matchen:
FC Hambrugs första vinst någonsin, ett av lagen i gruppen har lämnat WO (walk over). Glädjen är stor, "äntligen vinner vi en match". 3 poäng noterade till Hamburg.

Tredje matchen:
Hamburg möter nu sin grupps bästa lag. Laget har innan vunnit med 5-0 mot samma lag som FCH förlorade med 2-1 mot i första matchen. Men det är glömt nu och matchen blåses igång. Hamburg som får spela iklädda västar tilldelas en väst för lite och får direktiv om att "ni får byta väst när ni byter spelare", detta struntar laget i eftersom att det är idiotiskt. Nu får vi äntligen se laget prestera på en bra nivå, ett konstaterande av att träning har gett utveckling. FCH tar övertaget snabbt, rullar runt bra och ligger framförallt bra i possitionerna. Emil Nordgren kommer förbi på kanten o viker in mot mittplan då han tacklas i ryggen. Resultatet blir en frispark, vilken han själv tar hand om. Muren Backas och signal ges från dommaren, frisparken slås lågt och går under muren, som hoppar upp, för att sedan slinka in mellan benen på målvakten, 1-0 Hamburg. Istället för att backa bak forsätter Hamburg spela på bra och tillslut kommer 2-0 målet igenom en galant "halv-chipp" som seglar in bredvid målvakten. Målet tackar vi Andreas Petterssons vänsterfot för. Med 5 minuter kvar backar vi mer och mer hem. Motståndarna får hårt tryck men lyckas inte reducera tack vare en fantastisk insatts av David Flå i målet. Matchen slutar 2-0 och FCHs självförtroende ökar.

Fjärde matchen:
Igen möter vi ett dåligt lag, kanske turneringens näst sämsta, första laget och tjejlaget inräknat. Här har Hamburg det svårt, lustigt nog skiftar vårt spels kvalite enormt på möten mot dåliga lag och möten mot bättre lag. Matchen är otroligt tråkig, lägena är få, kanske ett resultat av bara en matchs vila emellan denna och tredje matchen. Med tre minuter kvar tar motståndarlagets målvakt sej vatten över huvudet och kommer för långt upp i plan.Hamburg bryter och kontrar, bollen spelas upp till Fredrik Björklund som direkt passar vidare, mellan motståndarnas ben, till Emil Nordgren som kommer fri med målvakten långt ute och en försvarare. Målvakten går på och går bort sej lätt, backen försöker springandes hemmåt täcka mål men får finna sej att bli tunlad av en tåfjut. 1-0 Hambrug, tilläggas kan att tåfjuten inte kom alls dit den var menad, men tunnel och mål likväl. Inget mer av vikt händer i matchen som slutar 1-0 till FCHs fördel.

Kvartsfinal:
Ett av turneringens bättre lag möter Hamburg (som precis kommit från McDonalds). Uppvärmning hinns inte med och matchen sätts igång. Lagen spelar hyffsat jämt långt in i matchen men tillslut släpper Hamburg till och motståndarna får nicka in 1-0. Efter det rinner det iväg och entusiasmen i FCH dör sakta men säkert ut. Lagets sista match, i en bra genomförd turnering, slutar tyvär med 0-4 förlust.

Interna skytteligan:
Emil                           2 mål
AP                              1 mål
Vicky                          1 mål
Frallan                        0 mål
Bara John                  0 mål
Salle                           0 mål
Freddan                     0 mål
Flåsan                        0 mål
Viking                        -1 mål

Turneringens hetaste, liksom de två förra träningarnas hetaste, går till en Fransson. Denna gång den äldre (som kammar hem sin andra "hetaste"-titel). Allt stämde för Frallan även idag, men framför allt imponerade hans enorma och resoluta defensiva spel. Simon kan mycket väl kliva fram och bli en av klubbens framtida nyckelspelare. Mycket bra insats gjorde också David Flå i målet, minst sagt en konkurent för Miro.
Överlag var det en mycket bra genomförd turnering. Laget och spelet överaskade possitivt och framstegen är enroma. Fortskrider utvecklingen i denna tackt är FCH snart ett så kallat "Dream team". Mest possitivt och lite vi behöver jobba på tills nästa match mot Biggans Boys. Emmabodas egen el Classico.

Kommentarer
Postat av: SS

"Ett av turneringens bättre lag möter Hamburg (som precis kommit från McDonalds)."



Lysande!

2009-05-12 @ 01:25:04
URL: http://sheen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0