Fc Hamburg - Biggans Boys 17/4

Dommare: Ola Karlsson, Mahmoud Quasem.

Period 1: Jämnt spel. Biggans tar ledning igenom att tackla FCHs målvakt miro när han äruppe i luften för att plocka en boll. Ola och Mahmoud som är dommare befinner sej inte äns på planen utan sitter på läktarn och kollar på sina mobiler. Pavic dribblar bort 2-3 spelare i BB, han sparkas på benen gång efter gång och blir tillslut fälld, spelet fortsätter, Ola har visst fått ett nytt sms Mahmoud läser det också. Perioden slutar 1-0 till Biggans Boys

Dommare: Joel Brodd, Faruk Alabegovic

Period 2: Båda lagen enas att dommarna måste bytas ut, eller att dommare måste skaffas rättare sagt. Faruk och Joel som sitter på läktarn får hoppa in. Spelet förändras drastiskt, Biggans som i första perioden spelat otroligt fult får nu lugna ner sej och det ger mer utrymme för FCHs många individualister. Ändå lyckas BB komma igenom ett fåtal gånger och gör mål på de flesta chanser dom får. Perioden slutar 2-0 till Biggans Boys, 3-0 totalt i matchen.

Period 3: FCH som spelat med tre kedjor, vilket hindrat dom från att få igång flytet riktigt, går nu ner och spelar endast med sina två förstakedjor. Vi sätter hög press och tvingar Biggans att rensa nästan varenda gång dom har bollen i backlinjen. Jonathan Eng Stensson blir frispelad av Pavic men BBs målvakt Anton Malmqvist lyckas glida ut och sätta sej på bollen. Lite senare får äntligen FCH sitt första mål på hörna lagd av Jonathan "Engan" Stensson. Målskytt Robert Pavic. FCH fortsätter pressa på, har många skott på mål men Anton Malmqvist storspelar och håller tätt för BB. Istället får Biggans Boys sin första målchans i perioden och sätter den. Denna händelsen speglar matchen ganska bra överlag, minde chanser men mer mål för Biggans Boys. Perioden slutar 1-1, matchen slutar 1-4.

Slutsats: Från början gör FCH misstaget att plocka med för många spelare. Vi kommer aldrig riktigt in i matchen. Från början var det tänkt att spela med två kedjor bara, men eftersom man känner alla i laget så pass bra är det inte kul som tränare att peta någon även om man kanske borde. Matchens lirare är utan tvekan Biggans målvakt Anton Malmqvist, det håller nog dom flesta med om. Hetast i Hamburg är svårare, som vanligt gör dom flesta mycket bra ifrån sej individuellt men vi är inte samspelta alls. Men det kommer nog om vi börjar bli alla på träningarna och spelar lite seriösare där. Matchen var jämn. BB hade mycket färre, men vassare, lägen och var mycket målsäkra. Hamburg lyckades aldrig riktigt komma igång och trots många skott blev det bara ett mål. Dom flesta skott kom också från avstånd då Biggans Boys skötte sej enormt bra i defensiven och lät aldrig Hamburg (som förde hade mest boll) komma till riktigt farliga lägen. Biggans Boys drev spelet från det deffensiva och gjorde mål på sina lägen och vinner därför matchen.

Avslutningsvis vill jag gratulera Siv Berneskog från Jönköping som satsade 1000kr på Biggans Boys och därmed vann 999 999 kr. Grattis Siv.