Motangrepp: Svts skandalbeslut

8 Februari, 1961. En stor dag i svensk tevehistoria. Nej, televisionen infördes inte i Sverige 1961 och nej, inte heller färgtelevision. För er oallmänbildade människor vars huvuden fortfarande är lika tomma som innan ni läste min episka öppning med ett mäktigt såkallat "namedrop" (fast datum) med 8 Februari 1961, så ska jag berätta: Den 8 Februari 1961 föddes en stor svensk tvprofil, Peter Jihde och alla andra idolmediahoror i all ära, men den här dagen tillägnas ingen mindre än Svts nyhetsankare: Rikard Palm.

Lite bakgrundsfakta för att senare kunna vädja till era hjärtan: Rikard, som nu har två barn och fru, började sin karriär som buss- och taxichaufför innan han senare hittade sitt rätta jag inom journalistikens värld (detta genom tidningen Hälsinge-Kuriren). Man lade genast märke till Rikards naturbegåvning som journalist, hans snabba slap stick-humor och fördelaktiga yttre. Ryktet spred sej och snart fick Rikard erbjudande från mediajättar så som: CNN, NBC och BBC, men för att slippa lämna fru och barn valde han istället Svts ovärdiga kalleanka-nyhetsprogram "rapport".

Fram tills nu har han där skött sitt jobb oklanderligt. Ändå bestämmer sej nu Svt för spotta herr Palm rätt i ansiktet igenom att förflytta honom till nattidssändning. På Wikipedia kan vi läsa om Rikards stora intresse för "svamp", man kan anta att detta är en, om inte den enda, anledningen till Rikards förflyttning. "Dålig förebild för dagens ungdomar" viskas det i Svts mörka korridorer. Det här kan dock bara tas som ren bullshit blandat med avundsjuka. Rikard har alltid varit en bra förebild och han har framför allt, med sitt sinne för humor, fått dagens omotiverade ungdommar att uppskatta nyheter. Jag säger, visst, sätt Rikard på nattskiftet, men låt honom isåfall även behålla dagsändningarna.

Men eftersom att även jag tillhör dagens omoraliska och lata generation orkar jag inte lyfta ett finger för att skipa rättvisa, därför vädjar jag nu till er istället: Snälla någon, starta en kampanj, demonstration, namninsamling eller vad som helst för att få slut på svts tyranni. Tänk på Rikards fru och små tvillingbarn. I dagens samhälle behövs förebilder för de unga, hjältar som Rikard Palm. Gör en god gärning!
Om ni som jag också är för lata för att göra något åt saken, lämna iallafall en sympatisk kommentar här, eller skriv ett blogginlägg om saken. Det gör ingen skillnad, men ni kan ju iallafall låtsas att ni bryr er om saken och kanske sova bättre om nätterna, nätterna då Rikard Palm kommer slita häcken av sej.


En sann hjälte
       Rikard Palm - En sann svensk hjälte
 

Kommentarer
Postat av: en klipsk lundabo

CSN har då aldrig varit något annat än centrala studiestödsnämnden och inte en mediejätte. Ta reda på fakta innan du uttalar dig wannabe Gunvlad.

2008-11-27 @ 22:17:29
Postat av: Emil

haha, litet misstag från redaktörens sida. Nu tillrättat.

2008-11-28 @ 12:54:50
URL: http://emilnordgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0