Religionskapande; en utdöd konst?

Efter en livlig diskussion härom kvällen har jag nu fått nog. Allt snack om religion och framförallt, den där jävla bibeln. Jag kan erkänna att jag aldrig riktigt har förstått grejen med bibeln. Så bra skriven är den inte? Författarna var inga Shakespears direkt och trots bokens innehåll, fyllt med visdomsord, hat, motsägelsefulla uttalande,  likgiltigt utdelade klassifieringar, fördomar och makabra händelser, så vågar man påstå att det hela ska vara sant, skandalöst. "Att ljuga är fult" har alltid min mamma sagt. Därför har jag nu bestämt mej för att göra något åt saken. Bibeln känns så 1100-tal.

Jag har nu istället börjat skriva en egen bok. I den ska jag få in så många häpnadsväckande händelser, så många fördommar och så många konfliktskapande ämnen det bara går. Jag ska även dela ut länder till folkgrupper. Kineserna bl.a. ska utnämnas till dom rättfärdiga ägarna av Finland, vilket förhoppningsvis leder till att alla kineser flyttar till Finland och försöker driva ut finskarna som enligt min lära faktiskt "inte var där först". Med min bok, som än så länge går under det påhittiga projektnamnet "bibeln 2", hoppas jag kunna uppnå ett fåtal mål jag har satt upp. Boken ska:
1) I varenda skabbiga motel i usa finnas på nattduksbordet.
2) Starta minst fem krig.
3) Skapa hat mellan världsdelar och folkgrupper.
4) Få miljontals anhängare.

För att detta ska funka så behöver jag bara helt enkelt skriva roligare och bättre än vad bibelns alla författare har gjort, right? Visst var dom många som skrev och jag är ensam. Men samtidigt var det för länge sedan, då vi var närmare besläcktade med aporna, både kroppsligt och mentalt (läs: då vi var dummare, eftersom att vi, enligt bibeln, inte har utvecklats från aporna. Män är skapade av gud själv och kvinnofolket är närmast besläcktade med ett revben). Så att lyckas uppfylla iallafall två av målen är nog en realistisk förväntning. Fram tills "Bibeln 2" är klar tänker jag nu stoppa in min gamla bibel i fantasysektionen, näst intill Tolkiens verk, i min bokhylla. Istället ska jag plocka fram mina star wars filmer och börja dyrka Yoda och tro på "The Force" så länge. Så tills min bok är färdigskriven: må kraften va med er!


Because it says so!

Kommentarer
Postat av: Rasmus

Bra. Mycket bra faktiskt =)

2008-11-29 @ 17:46:26
URL: http://racemus.blogg.se/
Postat av: Rasmus

Jag tror vi har ett spår, finns ju hur mkt som helst att skriva om bibeln :P

2008-11-29 @ 23:17:08
URL: http://racemus.blogg.se/
Postat av: Emil

Tack skaru ha.. haha ja, det finns lite o välja på ;)

2008-11-30 @ 12:59:19
URL: http://emilnordgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0